• DECATHLON-Büchl félmaraton
    DECATHLON-Büchl félmaraton
White Arrow

Amatőr versenyek

Szövetségünk már lassan 24 éve foglalkozik családi sportrendezvények, futóversenyek, kerék pár túrák, nordic  walkingtúrák és játékos céges sportnapok szervezésével.

Arra törekedtünk, hogy mindegyik évszakban legyen legalább egy versenyünk.

 

2017. ÉVI VERSENYPROGRAM

2017. április 9-én Nordic walking  túra Ausztriában / Rozália hegység és Fraknó vára/

2017. május 21-én Kerékpár túra Ausztriában /Bécs, Laxenburg, Baden/

2017. június 11-én Büchl Félmaraton Győr

2017. szeptember 10-én Tényő Sokorói Hegyifutás

2017. december 17-én Karácsonyi Rohanás

 

 

 

 

HOGY MIÉRT ÉRDEMES ELJÖNNI ÉS FUTNI?

 

SOKORÓI HEGYIFUTÁS:

Az 1995 őszén a Sokorói Hegyifutással indítottuk a működésünket, amelyet hagyományosan Tényőn, a Sokorói dombság egyik legszebb településén rendezünk meg szeptember végén. A versenyközpontot az általános iskolában rendezzük be, az útvonalat pedig a községen belül, részben pedig az erdőbe vezető aszfaltos hegyi úton jelöltük ki. Az első négy kilométer komoly emelkedő, utána hullámos, a fordító után ugyanezen az útvonalon vissza. A versenyzők és a kísérők gyönyörködhetnek a táj szépségeiben, a Pannonhalmi Apátság távoli látványában. A kísérőknek kellemes program egy séta a színpompás őszi erdőben. Távok: a gyermekeknek sík talajon 2 km, a nyílt verseny 6 és 16 km.

 

GYŐRÚJBARÁTI KROSSZFUTÁS:

Kihasználva a győrújbaráti gyermektábor remek lehetőségeit, környezeti adottságait, itt rendezzük meg a tavaszi versenyünket, hagyományosan március végén. A terep remek, a finom homokos talaj a kiszalagozott erdei utakon szinte pihenteti a téli fagyott terepen végzett alapozás után a merev lábakat. Az öt emelkedő megdobogtatja a szíveket, de annál könnyebb a domb tetejéről lefelé. A versenyzők a Lilahegy fennsíkjáról gyönyörködhetnek a táj szépségeiben, Győr és a környező falvak látképén madártávlatból. Virágzik az ibolya, a kísérőknek kellemes program egy erdei séta. Távok: a gyermekeknek sík talajon 1,4 km, a fiataloknak 4 km, a nyílt verseny 7 és 14 km.

 

KARÁCSONYI ROHANÁS:

Hagyományosan ezüst- vagy aranyvasárnapon indítunk útjára az egyik legnépszerűbb versenyünket, a Karácsonyi Rohanást, amely hűen kifejezi a decemberi hangulatot. Mindenki rohan, de a futókat a vásárlás mellett egy közös találkozóra is invitáljuk. Ebben az időszakban kevés a verseny, ezért az ország minden részéről jönnek a résztvevők. A győri Tulipános Iskola tornaterme a versenyközpont, és az iskola éttermében látjuk vendégül a részvevőket és a kísérőket egy zsíros kenyér partin. A rajthelyet a révfalui Kálóczy téren jelöltük ki, az útvonal a történelmi belvároson keresztül, érintve az újvárosi, a szigeti és a pinnyédi városrészt is ér vissza az iskolához. Az útvonal zömmel aszfaltos, de a győri vár területén macskaköves, és csaknem teljesen sík, a kisebb emelkedőket csak a várdomb és a hidak jelentik. A kísérőknek ajánlott egy győri városnézés és ajándékvásárlás. Távok: a gyermekeknek sík talajon 1,4 km, a nyílt verseny 5,1 és 11,3 km.

 

DECHATHLON-BÜHL GYŐRI IPARI PARK FÉLMARATON:

A Győri Ipari Park fejlődésével, a cégek megerősödésével párhuzamosan felvetődött az igény egy sportverseny rendezésére. A verseny jelenleg a Dechatlon-Büchl Győri Ipari Park Félmaraton nevet viseli, és hagyományosan június első vasárnapján rendezzük meg. Korábban a Philips Félmaraton nevet viselte. A Győri Ipari Parkon belül jelöltünk ki egy 7 kilométeres körpályát, végig aszfaltos úton. Enyhe emelkedők nehezítik a futók dolgát és rostálják meg a mezőnyt. Különösen népszerű a váltófutás, ahol az egyes cégek csapatai is összemérhetik a tudásukat. A park adottságai lehetőséget nyújtanak arra is, hogy görkorcsolyázóknak is indítsunk egy külön futamot. Az infrastruktúrát az AUDI Oktatási Központja biztosítja. Távok: 4 km, 21 km és 3 x 7 km váltó.

 

NORDIC WALKING:

 

 

 

 

 

 

Elmondhatjuk, hogy a versenyeink nagy népszerűségnek örvendenek, és a magyarországi amatőr futók számon tartják, sőt szlovákiai indulókra is mindig számíthatunk, rendezvényeink a futónaptár részévé váltak. A Győr-Moson-Sopron Megyei Szabadidősport Szövetség változatlanul a céljai megvalósítására törekszik, a versenyek népszerűsítésével, a sport nagyszerűségének hirdetésével egyre több ember bevonva a rendszeresen sportolók táborába.

 
White Arrow

KÉPGALÉRIA 
White Arrow

EREDMÉNYLISTÁK


 
White Arrow

KAPCSOLAT

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI SZABADIDÖSPORT SZÖVETSÉG

small-map.png
CÍM 9022 GYŐR, BATTHYÁNY TÉR 2
 
 
TELEFON 96 / 618 296
 
 
ELNÖK MOLNÁR Z. CSABÁNÉ EDIT
 
 
E-MAIL Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
 
 
White Arrow

TÁMOGATÓINK